Търсене

Начало Искам думата Искаме си беседката!
Искаме си беседката!
07 August 2019

В броя на „Екип 7“ от 17 февруари 2016 година отразихме притесненията на живеещи в района на автомивка „Гатко“ разградчани. Тогава те сигнализираха, че навесът над затворения кладенец е амортизиран и потенциално опасен и призоваха тогавашното общинско ръководство да го ремонтират, тъй като това място е много посещавано от деца и възрастни.

07_08_2019_gatko_3.jpg

Тъй като проблемът е от по-рано, по време на предизборната кампания през есента на 2015 година в тази южна периферна зона на града е идвал тогавашния кмет Денчо Бояджиев, който е обещал съоръжението да бъде стегнато. Тъй като той не е бил избран за нов мандат, проблемът остава нерешен.

След публикацията от 2016-та вместо очакваното съдействие, новото общинско ръководство решило въпроса на принципа „няма беседка – няма проблем“ и съоръжението, където хората сядали на раздумка на сянка, е премахнато. Като компенсация наблизо са монтирани две пейки и кошче за боклук.

През лятото на 2017 година председателят на инициативния комитет Христо Колев внесе в Община подписка, в която десетки граждани настояват беседката да бъде възстановена. Тъй като това все не се случва, Христо Колев неколкократно се срещнал с отговорен служител в администрацията, който при всички посещения все обещавал, че ще бъде построен нов навес.

Възмутени от факта, че толкова време са лъгани, двама представители на инициативния комитет за възстановяване на беседката – Христо Колев, живеещ на ул. Дъбрава“ 21 А и Петър Иванов – ул. „Люле Бургас“ 33, ни поканиха отново на мястото. Там те припомниха хронологията, която описваме по-горе. Те отново увериха, че хората си искат беседката и все още таят надежда, че „и на тяхната улица ще се случи нещо хубаво в края на този кметски мандат“.


Димитър КИРИЛОВ