Търсене

Начало Оживление Два дни ловци стреляха по панички в Гецово
Два дни ловци стреляха по панички в Гецово
07 August 2019

Два дни ловци от Разград и региона се надпреварваха в стрелба по панички.

Домакин и организатор на турнирите по скийт бе ЛРС „Сокол“-Разград, а състезанията се проведоха при перфектни условия на стрелбището на сдружението в Гецово.

В събота точността на мерниците си провериха почти всички ловни дружини към ЛРС „Сокол“ - Разград – 14 от общо 17. Те сформираха тимове от по двама души, а с включилия се и един индивидуален участник броят на състезателите достигна 29.

07_08_2019_lovci__3.jpg

Най-добро представяне и първо място отборното класиране постигна дружинката на Гецово, втори се наредиха стрелците от Голям извор, а трети – колегите им от Ясеновец.

И в индивидуалната подредба призовата позиция бе отредена на Красимир Кулев, на второ място се класира Тодор Събев, а на трето Данаил Костадинов.

07_08_2019_lovci_3.jpg

Наградите на победителите връчиха кметът на Разград Валентин Василев и председателят на ЛРС „Сокол“ Пенчо Пенчев.

В неделя сдружението бе домакин и на първия Регионален турнир по стрелба по панички тип скийт. В премиерното му издание се включиха 21 ловци от Североизтока, като освен от Разградска област имаше още участници от Русе и Шумен.

07_08_2019_lovci_1.jpg

Сформирани бяха четири отбора от по трима души на ЛРС „Сокол“ - Разград, ЛРС „Сокол“ - Исперих, ЛРС „Сокол“ - Кубрат и Държавно горско стопанство - Разград, останалите се надпреварваха като индивидуални състезатели.

Борбата за медалите се оказа много оспорвана, наложи се част от победителите да бъдат определени чрез допълнително прострелване, тъй като имаше участници, финиширали с равен брой точки.

В крайна сметка в отборното класиране първото място със 74 точки зае ЛРС „Сокол“ - Разград. Тимовете на Кубрат и Исперих минаха през „дузпи“ за второто място, като по-добри резултати там записаха кубратчани и така третата позиция бе отредена на Исперих.

Тежка бе и индивидуалната надпревара, в която за приза допълнително стреляха Красимир Кулев и д-р Ахмед Донбал от Исперих. Зъболекарят обаче се наложи като победител, а Кулев остана втори. На трето място, също след елиминационна стрелба с кубратчанина Мустафа Демиран, се класира Николай Александров от Русе.

Победителите получиха купи, медали и предметни награди от заместник областния управител Евгени Драганов и председателя на ЛРС „Сокол“ - Разград Пенчо Пенчев.