Търсене

Начало Оживление В Кубрат се състояха ежегодните стрелби между дружинките
В Кубрат се състояха ежегодните стрелби между дружинките
07 August 2019

В събота се проведе традиционното за СЛРД „Сокол“ в Кубрат скийт състезание между ловните дружинки. Скийт стрелбата е любителска и състезателна дейност, при която участниците с пушки се опитват да уцелят глинени панички, хвърляни от устройства.

Както обикновено, сутринта започна с инструктаж за безопасно боравене с оръжията от специалиста по лова Даниел Великов. За поредна година участниците бяха много и се съревноваваха в няколко категории: отборно - мъже, индивидуално - мъже и жени, както и ветерани.

07_08_2019_lov_1.jpg

Първо място в отборната надпревара си извоюваха ловците от ЛРД - Звънарци Йордан Йорданов и Мехмед Ибрахимов. Второто място бе за ЛРД - Каменово с представители Марин Димитров и Димитър Митев, последвани от Кенан Адилов и Ахмед Ахмед от ЛРД - Горичево.

В индивидуалната надпревара сред мъжете първото място бе спечелено от Ахмед Ахмед, второто място бе за Димитър Митев, а третото – за Кенан Адилов.

И този път дамите не изневериха на любимия си спорт и се включиха в надпреварата, като най-многобройно представена бе ЛРД - Савин. Първото място бе спечелено от Елица Митева от ЛРД - Юпер, втора се нареди Мая Иванова от ЛРД - Савин, следвана от Галена Даниел от същата дружинка.

В категория ветерани сили премериха едни от най-възрастните и изявени през годините ловци. Сред тях първото място зае Слави Кирилов, второ място - Кирил Калчев и трето място - Валентин Пеев.

Всички победители бяха наградени от заместник-председателя на сдружението Лютфи Дахилов с купи, медали и предметни награди. Награди имаше и за най-младите участници и бъдещи ловци - Мирослав Митев и Валентин Марков.

Галена ДАНИЕЛ