Търсене

Начало Новини Творческите ателиета „Знам и мога“ отново отвориха врати в Исперих
Творческите ателиета „Знам и мога“ отново отвориха врати в Исперих
07 August 2019

В Исперих за трета поредна година беше даден старт на инициативата Творчески ателиета „Знам и мога“. Организатори на проявата за деца са Централна общинска библиотека „Петя Йорданова“ и Народно читалище „Съзнание - 1891“ в града. Заниманията ще се провеждат във фоайето на читалището всеки вторник и четвъртък във времето до 29 август. Целта е през летните дни деца и ученици да се забавляват заедно, да развиват своите творчески умения и да обогатяват своите знания.

07_08_2019_genii_1.jpg

На откриването на проявата в разгара на лятната ваканция, когато малчуганите са на гости на баба и дядо, присъстваха деца от София, Бургас и Варна. Във вторник се проведоха ателиетата „Приказен свят“, в което децата рисуваха любимите си приказни герои, и „Малки откриватели“, по време на което малчуганите търсиха правилния изход, за да излязат от лабиринт.

Следващите дни ще предложат на малките посетители творческите ателиета „Рисунка на асфалт“, „Лего конструиране“ ще привлича любителите на моделирането, „ЗD пъзели“ ще предлага съвременни технологии, „Изработка и декориране на цветя“ и „Оригами“, по време на което децата ще се научат да създават различни фигури от хартия. Друго ателие ще бъде „Да опазим природата чиста“, което освен забавно, обещава да бъде и полезно за придобиването на навици за отговорно отношение към заобикалящия ни свят. Децата ги очакват още прожекция на детски филм, игри и много забавления. В последния ден, на 29 август, ще се организира представлението, драматизация по приказки, „Чудния свят на приказките“. Ръководители на проекта за поредна година са библиотекари и учители.


Ангел НИКОЛОВ