Търсене

Начало Искам думата Размислете за човечността и примера, който даваме на младите хора
Размислете за човечността и примера, който даваме на младите хора
04 August 2019

Историята, която ми разказа една моя близка толкова ме впечатли, че реших да я споделя с уважаемите читатели.

Приятелката ми живее в жк „Орел“ и често пазарува в хипермаркет „Т Маркет“.

Всяко лято, като награда за отличните си постижения в училище ѝ гостува внучката ѝ от София.

05_08_2019_wc.jpg

В последните юлски дни двете решават да напазаруват. Докато са във въпросния магазин внезапно се налага осемгодишното дете спешно да използва тоалетна.

Всички знаем, че в началото, когато магазинът беше новооткрит клиентите имаха на разположение такава. Сега обаче нещата не стоят така, защото кабинката е заключена и не се ползва от външни лица. Бабата започва да моли за ключ от магазинчето срещу касите, но продавачката отказва да го предостави. Тогава се обръща за помощ към служителите в офиса, където си плащаме сметките за бита. Там обаче били в почивка и категорично отказали да се ангажират с подобни дреболии и то при положение, че разбрали, че става въпрос за дете.

Съвсем отчаяна жената се насочва към отсрещния офис на „Еконт“. Работещите там момичета и момчета проявяват разбиране и любезно разрешават проблема. Почти просълзена, моята близка не може да намери думи, с които да благодари на служителите в „Еконт“.

Размислите за човечността, разбирането и възпитанието на младите хора и примера, който им даваме, оставям на вас, драги читатели.

Елена ДЕЧКОВА