Търсене

Начало Спорт Каратеки на СК „Будо-карате-киокушинкай“ тренираха с шихан Сейджи Изобе
Каратеки на СК „Будо-карате-киокушинкай“ тренираха с шихан Сейджи Изобе
04 August 2019

Каратеки на СК „Будо-карате-киокушинкай“ -Разград взеха участие в 16-ия традиционен семинар край морето, организиран ежегодно от Международната карате организация Киокушинкайкан и Българска киокушин асоциация – ИКО България.

Лагерът продължи от 26 до 31 юли, като домакин бе отново спортната база на комплекс „Аквалайф“ в Кранево.

05_08_2019_karate.jpg

По покана на председателя на ИКО България световният шампион шихан Емил Костов,

тази година инструктор на семинара бе най-добрият треньор в света на киокушин - шихан Сейджи Изобе от Бразилия.

Да се докоснат до светилото на брега на Черно море пристигнаха близо 180 практикуващи бойното изкуство от България, Сърбия, Румъния, Турция,Унгария и Канада. По време на лагера те провеждаха двуразови тренировки в специфичния за шихан Изобе стил, имаха възможност и да се явят на изпит за повишаване на степен.

От разградския клуб участие в семинара взеха инструкторът Ненко Станчев и възпитаниците му Рая Момчева и Ивайло Станчев.

Шихан Изобе е създал двама световни шампиони на без категории, като единият от тях - шихан Франциско Фильо е защитил успешно 100 боя - едно от най-трудните предизвикателства в киокушин, с което едва девет души от цял свят са се справили.

71-годишният шихан Сейджи Изобе е роден в Япония и е един от първите ученици на създателя на това бойно изкуство – сосай Масутацу Ояма. Именно по негова заръка през 1974 г. Изобе заминава в Бразилия с мисия да развие и популяризира там карате киокушин.

Успява и да я изпълни - създава най-силната школа в света, с най-успешните и популярни бойци в киокушин, а постиженията е още успехите му като треньор са ненадминати.

След като имаха шанса да тренират с шихан Изобе, сега възпитаниците на СК „Будо-карате-киокушинкай“ се готвят за участие 15-то Първенство на категории за юноши и девойки - младша и старша възраст /10-17 г./, мъже и жени и 10-то Първенство за ветерани на категории.

От клуба благодарят на „Балканфарма - Разград“ АД за подкрепата и доверието към трениращите деца.

Мила КЮЛЮМОВА