Търсене

Начало Новини Община Исперих купува нови автомобили и контейнери за смет
Община Исперих купува нови автомобили и контейнери за смет
04 August 2019

Община Исперих обяви обществена поръчка за доставка на нови специализирани автомобили и нови съдове за събиране на отпадъци. Крайният срок за подаване на документи за участие в конкурса е утре, 6 август. Постъпилите оферти ще бъдат разгледани на следващия ден от комисия, назначена от кмета.

05_08_2019_smet.jpg

В бюджета на Общината за 2019 година е заложено закупуването на 1400 броя контейнери и два броя специализирани автомобили за транспортиране на отпадъци. Целта е оптимизиране на разходите и повишаване ефективността на поддържането на чистотата в града и населените места от Общината. От местната администрация очакват чрез тази мярка да се реши проблемът с недостига на контейнери и натрупването на отпадъци. За да се реализира заложената цел обаче е необходимо и добросъвестно отношение от страна на гражданите. Съществуващата практика в контейнерите, предназначени единствено за битови отпадъци, да се изхвърлят множество кашони от търговските обекти, строителни и растителни отпадъци създава сериозен проблем при сметосъбирането, коментира кметът Бейсим Руфад.

Към момента за почистването на града се ползват услугите на външна фирма, договорът с която изтича в края на годината, след което Общината ще организира самостоятелно дейностите по събиране и транспортиране на битовите отпадъци.