Търсене

Начало Оживление Ще обучават 225 младежи от областта за „Лидери на новия век“
Ще обучават 225 младежи от областта за „Лидери на новия век“
02 August 2019

225 ученици и младежи от областта ще бъдат обучавани по проект „Лидери на новия век“, разработен от СНЦ „Фабрика детските мечти“ – Разград. Той е на стойност 20 234 лева и се финансира от Министерството на младежта спорта по подпрограма „Национални младежки инициатива и кампании“, съобщи ръководителят на проекта и заместник - председател на сдружението Валентина Иванова.

02_08_2019_proekt.jpg

До края на годината обучения ще преминат 75 деца и младежи на възраст от 15 до 29 години от община Разград, както и по 50 техни връстници от Самуил, Исперих и Кубрат. Дейностите ще се провеждат с групи от по 25 участници.

Това ще стане в рамките на четири отделни кампании, първата от които семинар – уъркшоп на тема „Стъпка към успешни лидери“. Той ще продължи три дни и ще включва четиричасови обучения, в които групите ще научат повече за формалното, неформалното и информалното образование и ще се запознаят с концепции за рационално използване на свободното време. Личностното, професионално и кариерно развитие, отношението на образованието към заетостта и безработицата, що е организационна култура и лидерство са сред останалите въпроси, които ще бъдат засегнати.

Втората част от проекта ще е семинар – уъркшоп на тема „Лидери на новия век“, който ще се реализира в рамките на еднодневна четиричасова работа във всяка от общините. Тук участниците ще надграждат умения, ще трябва да покажат практически умения и да решават казуси в реална среда, свързани с първото обучение.

Любопитна за тях ще бъде и следващата кампания, озаглавена „Среща с успелите лидери“. По време на нея те ще имат възможност да влязат в пряк контакт с личности, реализирали се успешно в своята сфера - лекари, предприемачи, спортисти, юристи и други.

По покана на Сдружението в четвъртата последна част – двудневното „Изложение на младежките организации“, ще се включат 20 структури от различни градове на България, работещи с младежи.