Търсене

Начало Оживление Младежи прекараха незабравим ден на село
Младежи прекараха незабравим ден на село
02 August 2019

26 деца от Центъра за извънучилищна подготовка „Резонанс“ миналия четвъртък прекараха един различен ден от своята лятна ваканция, изпълнен с разнообразни дейности. Те посетиха Народно читалище „Просвета – 1883 година“ в село Гецово, посрещнати лично от секретаря Десислава Младенова. Визитата им е в рамките на проекта Социално предприятие „Работилница за здраве и знания“ на „Спектър Логос“ ЕООД, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014- 2020”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Децата бяха приветствани от кмета на селото Емил Гиздов, който им благодари за избора да прекарат част от свободното си време в Гецово.

02_08_2019_rez_1.jpg

Те се запознаха с богатата библиотека и разбраха необходимостта от използването на книгоразделители при четенето на книги. Самите те изработиха такива с елементи на капанска шевица. Преди това учениците се запознаха с цветовата символика при везането на българска шевица. Те проявиха интерес и сръчност при оцветяването ѝ с флумастери.

След срещата в читалището прекараха незабравими мигове сред природата на село. Посетиха конюшнята на Данаил Василев, и с помощта на съпругата му Теменуга Ангелова пояздиха кенете с радост и удоволствие. След вълнуващото преживяване, щастливи, децата си направиха снимки с животните. Този ден ще остане незабравим за тях заради уменията, които получиха, докосването до красотата на природата както и до древния обичай – яздене на коне.


Калинка ТОДОРОВА