Търсене

Начало Спорт „Лудогорец“ разби „Валур“ и продължава в Европа
„Лудогорец“ разби „Валур“ и продължава в Европа
02 August 2019

„Лудогорец“ разгроми с 4:0 исландския „Валур“ в реванша в Разград и заслужено продължава в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Разградчани елиминираха исландския си съперник с общ резултат 5:1 и следва спор с ТНТ от Уелс, който е долу-горе на равнището на тима от Рейкявик.

02_08_2019_pobeda_6.jpg

След като футболистите на Стойчо Стоев измъкнаха 1:1 от Исландия преди седмица, снощи бяха категорични на „Лудогорец арена“. Дан Битон и Джордан Икоко вкараха през първото полувреме, а в края на срещата се развихри включилият се като резерва Якуб Шверчок. Полякът вкара два гола в рамките на две минути и подпечата убедителния успех с 4:0.

02_08_2019_pobeda_4.jpg

В реванша Стойчо Стоев заложи на Пламен Илиев на вратата, а в защита пред него на Джордан Икоко, Георги Терзиев, Рафаел Форстър и Антон Недялков. Абел Анисе и Яцек Горалски играха в центъра на терена. Атаката водеше Клаудиу Кешеру, а зад гърба му Дан Битон. По крилата нападаха Жоржиньо и Мавис Чибота. През втората част Стоев даде шанс за изява още на Вандерсон, Лукоки и Шверчок.

Първата ситуация пред вратата на „Валур“ бе още във втората минута. Жоржиньо центрира отдясно на далечната греда за Чибота, който свали с глава към Кешеру. Нападателят овладя и стреля, разминавайки се с гола.

02_08_2019_pobeda_2.jpg

В седмата минута „Лудогорец“ с удар на Дан Битон.

Последваха пропуски на Жоржиньо и Дан Битон, за да се стигне до 24-ата минута, когато шампионите на България удвоиха преднината си. Мавис Чибота комбинира на двойно с Дан Битон. Последва центриране от тъмнокожия халф право към включилия се в атака защитник Джордан Икоко, който отбеляза с глава за 2:0. Малко преди почивката Жоржиньо пропусна.

Разградчани изцяло доминираха и през второто полувреме. Отново имаше голови ситуации пред вратата на „Валур“ и логичното се случи, след като влезлият като резерва Якуб Шверчок вкара набързо два гола. В 82-ата минута Жоржиньо пусна отличен пас към поляка, който заби за 3:0. минута по-късно Шверчок направи 4:0, като този път му асистира Антон Недялков.