Търсене

Начало Новини В Разград вече има вендинг автомат за лекарства
В Разград вече има вендинг автомат за лекарства
31 July 2019

Проблемът с липсата на денонощна аптека от години мъчи жителите на Разград, а и на близките населените места. Това ги принуждаваше при неотложни ситуации да пътуват до съседни областни градове, за да се снабдят лекарства.

Една изключително ценна за града придобивка обаче ще компенсира в голяма степен този тежък дефицит. Вече 24 часа в денонощието хората от региона ще имат възможност да ползват вендинг автомат за лекарства.

31_07_2019_apteka_2.jpg

31_07_2019_apteka_3.jpgПървата по рода си машина за продажба на медикаменти в областта е разположена до кръговото кръстовище срещу разградската болница, точно до входа на съществуващата дрогерия „ЕКСТРАМЕД“.

Автоматът вече функционира и работи както с монети, така и с банкноти. Зареден е с лекарства, които се продават без рецепта, но пък могат да бъдат жизнено важни, ако се приемат навреме. Асортиментът включва някои от най-търсените продукти под формата на сиропи, таблетки, капки и сашета, в това число обезболяващи, антипиретици /противовъзпалителни/, аналгетици, витамини за възрастни и деца, обезболяващи кремове, таблетки за гърло и други лекарства от първа необходимост.

31_07_2019_apteka_5.jpg

Работно време на самата дрогерия е от понеделник до неделя от 12.00 до 20.00 ч.