Търсене

Начало Крими 30-годишен потроши патрулки и други две коли пред Районното
30-годишен потроши патрулки и други две коли пред Районното
31 July 2019

30-годишен мъж от Разград потроши две патрулки и други два цивилни автомобила пред сградата на Районното управление. Акцията предприел като вид отмъщение, след като изкарал едно денонощие в ареста на полицията.

31_07_2019_vandal.jpg

В малките часове в събота, около 01.15 часа органите на реда посетили ул. „Рила“ в града по сигнал за нарушаване на нощната тишина. На място установили двама души - на 30 и 32 години, живеещи на адреса, които били в явно нетрезво състояние. При пристигането на униформените те започнали да ги обиждат с вулгарни думи и да отправят заплахи за саморазправа.

Заради случилото се, двамата нарушители били отведени в Районно управление - Разград, където отказали да изпълняват полицейските разпореждания и продължили да обиждат и да отправят заплахи към служителите. Задържали ги за срок до 24 часа, а по случая било образувано бързо производство за едро хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

Очевидно те не са изкарали цялото денонощие в ареста, защото се оказало че единият от двамата нарушители има пръст в последвала вандалска акция на служебния паркинг пред Районното.

По данни от пресцентъра на ОД на МВР посегателството е извършено между 20.30 часа в събота и 7.30 часа в неделя. С твърд предмет били увредени левите странични огледала на два служебни „Опел Астра“, лявото огледало на „Ауди А4“, собственост на 35-годишен мъж от Разград и дясното странично огледало на „Мерцедес“ без регистрационни табели и неустановен собственик.

При проведените издирвателни действия се установило, че автор на деянието е 30-годишният мъж, освободен малко по-рано от ареста.

Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство за увреждане на чуждо имущество.

Мила КЮЛЮМОВА