Търсене

Начало Спорт Грм Ивайло Енчев е пети в Шумен
Грм Ивайло Енчев е пети в Шумен
31 July 2019

В Шумен се проведе традиционният турнир в памет на изтъкнатия местен шахматист, треньор и деятел мм Стоян Иванов, който от тази година е със статут на национална купа.

В проявата участваха 80 състезатели от България и чужбина. Сред тях бе и разградският гросмайстор Ивайло Енчев. Състезателят на ШК „Абритус“ - Разград за пореден път демонстрира високата си класа и след осмия кръг беше първи във временното класиране.

31_07_2019_shah.jpg

В последния кръг Ивайло игра с черните фигури срещу младия международен майстор от „Марица Изток“ - Раднево Мартин Петров, който имаше половин точка по-малко. При изравнени сили Петров предлага реми на нашия гросмайстор, който обаче отказва, решен да спечели на всяка цена. В крайна сметка поради ограниченото време – всеки играч разполагаше с 20 минути плюс добавка от 10 секунди на ход за партия/ късметът се усмихва на Мартин Петров, който стана и победител в турнира.

С актив от 7 точки Ивайло Енчев раздели 2-5-то място в крайното класиране, но по допълнителни показатели е пети.

В рамките на основната проява се състоя и блиц турнир, в който се включиха 64 шахматисти.

С 6 точки от 9 възможни представителят на ШК „Абритус“ зае седма позиция.

Междувременно продължават заявките за участие в 26-то издание на международния турнир „Купа „Абритус“, което ще се състои на 10 и 11 август /събота и неделя/ в залата на хотел „Централ“ в Разград. Освен от много български шахматни клубове, за участие са се записали и играчи от Турция и Русия.