Търсене

Начало Новини Зелена светлина и за ремонта на ДГ „Незабравка“
Зелена светлина и за ремонта на ДГ „Незабравка“
31 July 2019

В понеделник бе поставено началото на санирането на ДГ 5 „Незабравка“ в Разград.

Въпреки че заваля дъжд, кметът д-р Валентин Василев и областният управител Гюнай Хюсмен направиха символична първа копка.

В детската градина ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, предстои частично подсилване на сградата и терена в северната част на имота, както и привеждането на средата и дворното пространство към изискванията за общодостъпна и безопасна среда.

31_07_2019_nezabravka_1.jpg

Започва монтаж на топлоизолация по ограждащите стени и по покривите на сградата, ПВЦ и алуминиева дограма ще замени старата дървена и метална дограма. В двора на градината ще се извърши изравняване на тротоарните настилки и премахване на бетоновите остатъци от басейн, ще се оформи вътрешен озеленен двор, ще се поставят нови детски съоръжения. Проектът предвижда и мерки за подобряване водоотвеждането на дъждовните води встрани от основите на сградата чрез подмяна на бетоновите плочници. Над терасите на втория етаж ще бъдат монтирани подвижни регулируеми сенници. Предвижда се и затревяване на дворното пространство, оформяне на 3 нови къта за игра са също част от строителните и ремонтни дейности.

Изпълнението на обекта е възложено на ДЗЗД „ОП 3 – 5“ от село Разбойна, Търговищко.

Срокът за работа на фирмата изпълнител е до 30 ноември 2019 година.

За качеството на строителния процес ще следи „Агенция Стройконтрол - ВТ“ ЕООД - Велико Търново, която ще упражнява строителния надзор.

След края на ремонта се предвижда доставката на обзавеждане и оборудване за детската градина.

Финансирането на обекта е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“.

ДГ „Незабравка“ е деветият открит обект. Остава да бъдет даден старт на санирането на още три детски градини: „Приказка“, „Шестте ястребинчета“ и „Митко Палаузов“.