Търсене

Начало Новини "Да помогнем на Криси"
"Да помогнем на Криси"
31 July 2019

Криси е едно слънчево дете, чието лице винаги е озарено от чаровна усмивка въпреки трудностите, през които преминава. Нейната история се появи в медийното пространство в края на ноември 2018 г. Заедно с майка си тя участва в протестите „Системата ни убива" в Разград и София. Кристислава Иванова е родена с диагноза ДЦП и е преминала през множество операции, лечения и рехабилитации.

31_07_2019_31_07_2019_zov.jpg

Тогава нейни приятели помогнаха да бъде издадена първата ѝ книжка със стихове „Чувствата на Криси", защото тя пише стихове и мечтата ѝ е да стане поетеса. След първата публикация за нея в живота ѝ се появиха и още нови хора, които я подкрепят и помогнаха за издаването и на втората ѝ книжка „Приказка нова, вълшебна творя". За да се наберат средства за отпечатването на втората книжка, приятелите ѝ организираха благотворителен спектакъл „Приказката на Криси" /осъществен в театралния салон на НЧ „Развитие 1869", също благотворително/.

В стиховете си малката поетеса споделя своето положително възприемане на света и иска да каже на другите деца с подобни проблеми да не се затварят вкъщи, да излязат навън и да се радват на живота. Тя предава своите послания в рими. Сега Криси продължава да твори, вече и в проза, за да дава кураж на другите. Междувременно Криси претърпя още една операция. Средствата от продажбата на книжките са необходими на семейството за лечение и рехабилитация както на Криси, така и на 7-годишното ѝ братче Мишо, което също е със здравословни проблеми.


Всеки, който иска да помогне може да закупи благотворително книжката със стихове на Криси или да дари по нарочната сметка на семейството:


IBAN: BG38STSA93000020585134

BIC: STSABGSF

Банка ДСК – ЕАД


За връзка със семейството - тел. 0897234018