Търсене

Начало Крими 54-годишен насилвал месеци наред 15-годишната си дъщеря
54-годишен насилвал месеци наред 15-годишната си дъщеря
29 July 2019

54-годишен мъж беше привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Разград за сексуално насилие над дъщеря си, извършено като продължавано престъпление, както и за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие.

29_07_2019_nasilie.jpg

В четвъртък срещу петък през нощта, след като употребил алкохол, Е. Г. нанесъл побой над 15-годишното момиче. При разпита пострадалото дете разказало, че от декември миналата година досега е било насилено от баща си четири пъти чрез сила и заплахи.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна съобщават, че срещу 54-годишния мъж е

е повдигнато обвинение по чл.152, ал. 2, т. 1 и 2 от Наказателния кодекс за изнасилване на непълнолетно лице, което му се явява низходяща сродница. Текстът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

За причиняване на леката телесна повреда в условията на домашно насилие Районната прокуратура в Разград обвинява Е.Г. и в престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а от НК, което също се наказва с лишаване от свобода.

Въпреки че мъжът не е осъждан, прокуратурата е поискала да му бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като ако е на свобода, може да се укрие и да извърши престъпление.

Събраните до момента доказателства по делото водят до обосновано предположение, че Е.Г. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.