Търсене

Начало Спорт Стойчо СТОЕВ: „Лудогорец“ тепърва ще разкрива потенциала си
Стойчо СТОЕВ: „Лудогорец“ тепърва ще разкрива потенциала си
29 July 2019

Треньорът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев даде интервю за официалния сайт на клуба преди раванша в Разград с „Валур“ в Рейкявик от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Българският шампион в първия мач в Исландия миналата седмица направи 1:1 и запази добри шансове за класиране в следващия кръг, където евентуално ще срещне отпадналия от двойката ТНС - „Копенхаген“.


29_07_2019_stoico.jpgГ-н Стоев, анализирали сте мача с „Валур“, какво е мнението Ви? Всички очакваха лесна победа в Исландия?

Слаби съперници вече няма. Лесни победи също. Разбира се, „Лудогорец“ бе фаворит срещу „Валур“ и остава такъв. Не се получи това, което очаквахме заради редица фактори. Но ние имаме нашите аргументи и в четвъртък съм убеден, че отборът ще покаже истинското си лице. На всички трябва да е ясно, че в момента „Лудогорец“ преминава през преходен период и за да видите пълния потенциал на отбора, ще е необходимо още малко време. Както се казва, трябва да се направят фините настройки в отбора. В момента разполагаме със страхотни футболисти на всеки един пост. Хубавото е, че имам в състава си опитни турнирни бойци и качествени нови попълнения. В момента, в който стане спойката между тях „Лудогорец“ ще се върна на пътя на големите успехи.


Как се вписват новите футболисти?

Напълно според очакваното от мен. За всеки е строго индивидуално, но като цяло мисля, че те се адаптират с нормални темпове. Трябва да сме наясно, че е необходимо време, защото идват в една нова държава и едно друго първенство. Много скоро всеки един от тях ще разкрие пълния си потенциал.


Направи впечатление, че оставихте Дан Битон резерва срещу Валур“. Всички очакваха той да започне титуляр?

Това е треньорско решение на база на много фактори, които няма да коментирам в публичното пространство. Битон е изключителен футболист и много скоро той ще играе ключова роля в „Лудогорец“.


Какъв е реалния потенциал на „Лудогорец“?

В момента имаме някои колебания. Но аз гледам трезво на нещата, защото съм всеки ден заедно с тези футболисти. Виждам представянето им на тренировките. Виждам и статистиката. Потенциалът на този отбор е огромен. След като изчистим всички грешки, „Лудогорец“ ще се хареса и на феновете, и на футболната общественост в България.


Ще продължите ли да правите ротации, както неведнъж сте казвали?

Обичам ротациите. Хубавото е, че разполагам с равностойни футболисти. И всеки един трябва да е готов да влезе в игра и да помогне на отбора. Виждате, че пробвах и различни схеми на игра, благодарение на широчината в състава. Все пак трябва да сме готови да реагираме във всякаква ситуация.


Използвахте няколко таланти от школата в контролните и официалните мачове на „Лудогорец“. Ще продължите ли да разчитате на тях?

Разбира се. Доминик Янков и Иван Йорданов са едни от най-големите таланти не само в школата на „Лудогорец“, но и в България. Следя постоянно изявите на Светослав Ковачев /играе в момента като преотстъпен в „Етър“ - б.р./, както и на останалите момчета от втория отбор.