Търсене

Начало Новини Започва санирането на ДГ „Зорница“ в Разград
Започва санирането на ДГ „Зорница“ в Разград
26 July 2019

Със символична първа копка вчера бе даден официален старт на строителните дейности в ДГ „Зорница“ - Разград. В приветствието си кметът Валентин Василев каза, че всяка детска градина има своя специфика и, че тя е повод да се забави ремонтът, защото е било необходимо да бъде съобразен проектът за строеж „Реконструкция, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и оборудване на дворно пространство на ДГ 12 „Зорница“ с тях.

26_07_2019_gradina_1.jpg

26_07_2019_gradina_2.jpg

Менчето с вода плиснаха зам.-кметът Галина Георгиева и директорката на градината Снежана Хъневска, а първата копка направиха кметът Василев, областният управител Гюнай Хюсмен и зам.-кметът Ердинч Хасанов.

На събитието в двора на ДГ „Зорница“ присъстваха още председателят на ОбС Надежда Радославова, началникът на РУО Ангел Петков, главният архитект на Община Разград Илин Солаков, ръководителят на проекта Недим Тахиров, експерти, педагози на ДГ „Зорница“, общински съветници.

Ремонтните дейности се основават на изготвен инвестиционен проект за детската градина и са концентрирани в интервенции по сградата и прилежащото ù дворно пространство. Ще бъдат изпълнени дейности по въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изграждане на общодостъпна и безопасна среда и съпътстващи работи.

Подобряването на енергийната ефективност ще бъде постигнато чрез монтаж на топлоизолация по ограждащите стени и по покривите на сградата и подмяна на дървената и метална дограма с ПВЦ и алуминиева. Достъпната архитектурна среда ще бъде осигурена чрез изграждане на рампи, а в дворното пространство ще бъдат оформени 8 къта за игра.

Изпълнител на проектната дейност и на предстоящите ремонтни дейности е ДЗЗД „ОП 3 - 5“, село Разбойна, община Търговище. На дружеството е възложен и авторския надзор на обекта.

Строителният надзор ще бъде дело на „Агенция Стройконтрол - ВТ“ ЕООД, гр. Велико Търново. Срокът за приключване на обекта е 30 ноември 2019 година.