Търсене

Начало Култура Петко Антонов с участие в международния пленер „Безгранично изкуство“
Петко Антонов с участие в международния пленер „Безгранично изкуство“
26 July 2019

Разградският художник Петко Антонов взе участие в Петия международен художествен пленер „Безгранично изкуство“. Той се проведе в Стара Загора в дните от десети до седемнадесети юли. Разградчанинът се включва в артистичната проява в града за първи път. Той взима участие по покана на Фондация „Център за правно и културно застъпничество – Temida Art” и нейния председател Антония Коева.

26_07_2019_plener_1.jpg

26_07_2019_petko_4.jpgНа открито своите творби създадоха участници от пет държави – България, Турция, Румъния, Франция и Япония. Всеки художник е създал по две творби. Петко Антонов е работил с акрилни бои по произведенията си „Силуети“ в стил живопис.

В края на международната артистична проява областният управител на Стара Загора е открил изложба с всички произведения на творците, които са получили грамоти за своето участие. Картините ще останат изложени за посетители и ценители на изкуството в града на липите. „Богатството на такава изложба е разнообразието и спецификата на различните хора и страни“, сподели Петко Антонов. Творческата програма освен работен процес е включвала още и посещение на музеи, галерии и местни забележителности.

 

 

Десислава СТЕФАНОВА