Търсене

Начало Оживление Валентин Йовчев участва в два плувни маратона
Валентин Йовчев участва в два плувни маратона
26 July 2019

Всеизвестният плувен маратонец от Разград Валентин Йовчев всяка година участва в няколко състезания. През изминалия уикенд той стартира и завърши два от тях, като първият бе и с кауза.

В събота Вальо се пусна в благотворителния плувен маратон на 1800 метра в Бургас в подкрепа на онкоболните, който се провежда за четвърта поредна година и се организира от сдружението „Онкоболни и приятели“.


26_07_2019_maraton.jpgСпециална грамота за благотворителност му бе връчена от актрисата Йоана Буковска-Давидова, която бе лице на проявата.

В неделя, 21 юли, разградчанинът се включи и успешно финишира и в маратона „Археология“ - град Бяла, който също бе с дистанция 1800 м.

Изненада в отличното му представяне няма, предвид това че Вальо се подготвя много старателно за проявите, като тренировките му започват два-три месеца преди тях. Независимо от температурата на водата и въздуха с които е свикнал, в свободното си време той плува на язовир „Пчелина“, а в събота и неделя прескача и до плажа във Варна.

Сега му предстои още по-голяма изява – участие в плувния маратон на морската столица през август, в който участва от дълги години.

Здравко ДУШКОВ