Търсене

Начало Култура В Регионалната библиотека в Разград бе представен модерен роман
В Регионалната библиотека в Разград бе представен модерен роман
22 July 2019

Модерен роман бе представен в края на миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Авторът му проф. д-р Лъчезар Георгиев в началото, преди срещата, подари на институцията няколко свои научни и художествени книги и броеве на списание „Издател“. Гостът е професор във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, написал е стотици научни студии и статии, десетки научни и художествени книги, съставител е на научни сборници от авторитетни национални и международни научни конференции, на научно-изследователски проекти. През 1994 г. основава научното списание за книгата „Издател“, на което е главен редактор и досега.

22_07_2019_roman_1.jpg

22_07_2019_roman.jpgПред разградската четяща публика той представи новият си роман „Лисабонската наследница“ - модерно художествено четиво с дълбок философски размисъл за смисъла на живота, за отношението към християнството и вярата, за ролята на изкуството, за нуждата от упование в един забързан свят, често забравящ ценностите.

Ето какво сподели самият автор: „Рядко се вижда толкова добре подготвена и отлично комуникираща аудитория. Въпроси, въпроси, нелеки и пространни отговори - едно чудесно събеседване за изконните ценности на вярата, нравствените устои, любовта, приключенското начало, доброто и злото, смисъла на човешкото съществуване, които се преплитат във фабулата на тази моя книга. Сърдечно благодаря на мениджърите на библиотеката в лицето на директора Женета Александрова и водещия срещата и завеждащ „Връзки с обществеността“ Димитър Петров, както и на целия екип. Преди около две години пак тук се проведе премиера на белетристичния ми сборник с разкази „Джобни истории на път към океана“. Радвам се на тези срещи с моите читатели, колеги, приятели, на мислещите и съпреживяващите словото. Това ми дава надежда, че и извън столицата има културен живот със завидни традиции”.