Търсене

Начало Искам думата Змиите изпълзяха след падането на „Лудогорец“ от „Ференцварош“
Змиите изпълзяха след падането на „Лудогорец“ от „Ференцварош“
22 July 2019

След отпадането на „Лудогорец“ още в първия предварителен кръг на квалификациите за ШЛ змиите изпълзяха от дупките си и изплюха толкова отрова по отбора, футболистите и треньора Стойчо Стоев, че чак е чудно как толкова злоба може да таи у себе си човешкото същество. За централната преса донякъде е простено, тъй като там няма журналисти на „хранилка“ от „Лудогорец“, но как да простим на тези, които в социалните мрежи се пишат, че са фенове на нашия отбор.


hodjov.jpgИменно те са най-големите критици и дават съвети, като се почне от домакина и сe стигне чак до собствениците на клуба. Акъл дават не само такива, които едва ли са се събличали в часовете по физическо, но и жени! Някакъв, който се пише за върл фен дава съвети на Домусчиев незабавно да плати неустойка и прекрати договора на Шверчок, и то заради пропусната дузпа. От направената справка става ясно, че той е от Ловеч и сам си признава, че работи в странство, намира се на 1200 км от Разград, не е стъпвал никога на „Лудогорец Арена“. Това обаче не му пречи да го нарича наш и как на „нашия стадион сме допуснали „Ференцварош“ да се подиграе с нас“!

Чудно ми е за каква гавра иде реч? Когато въпросните унгарци играеха в европейските турнири, „Лудогорец“ играеше със селските отбори на Яребица, Дончево, Чернево, Мъдрево и др. Дори имаше вероятност за изпаднем в окръжната група, но благодарение на Бяла, Варненско, който ни „легна“ в Разград, се спасихме от изпадане.

Сега, благодарение на двамата братя и Александър Александров, „Лудогорец“ играе със световни колоси, а името на никому неизвестния доскоро Разград вече го знаят и в Амазонската джунгла дори.

От опит знам, че истинският фен е този, който подкрепя любимците си в трудни моменти. Такива в Разград са на трибуна „Моци“, които не спряха нито за миг да подкрепят отбора и да скандират имената на футболистите въпреки негативния резултат.

Мачът с „Ференцварош“ си беше един обикновен двубой, само че с по-голям залог. Той си остана в историята, а видно е, след загубата светът не свърши и животът продължава. В интерес на истината трябва да кажем, че в този мач нашите не играха лошо, но някои индивидуални грешки предрешиха неговия изход.

Вярвам, че напук на скептиците, хубавите дни пред „Лудогорец“ тепърва предстоят, което ще накара съскащите змии да се скрият в дупките си. С играта си в Стара Загора той загатна, напук на коментаторите от излъчващата родното ни първенство телевизия, че и тази година във вътрешното първенство ще е без конкуренция.

Мехмед ХОДЖОВ