Търсене

Начало Институции Община Разград асфалтира улици в Черковна, ама как?
Община Разград асфалтира улици в Черковна, ама как?
19 July 2019

За лошо качество и изпълнение на новата асфалтова настилка в Черковна алармира редакцията на „Екип 7“ адвокат Младен Енчев. Той има къща тъкмо на една от ремонтираните улици в селото – „Недьо Лицов“. Вместо да е доволен, че шосето пред дома му най-после е обновено обаче, юристът с огорчение признава, че преди ремонта то е било много по-функционално и безопасно.

19_07_2019_cherkovna_1.jpg19_07_2019_cherkovna_5.jpg

Дали за да се спести асфалт, или просто от недомислие, платното е стеснено и по думи на адвокат Енчев две коли трудно се разминават. Да пусне внучето си да кара колело там е вече немислимо. Положеният пласт асфалт приключва рязко и при такава денивелация с банкета, че е опасно за велосипедисти. От ясно по-ясно е и това, че много скоро заради липсата на плавно преливане и чакълиране от двете страни на пътя, новата настилка ще бъде подядена от дъждовете и ще изтече в канала.

Когато попитах защо са стеснили улицата и как ще се разминават автомобили, ми отговориха, че по нея нямало толкова движение. Отказаха и да пратят валяка, за да изравни поне малко нивото на асфалта с банкета, защото той с времето сам щял да си улегне. Това трябва да е част от ремонтните дейности, а те разчитат на времето и климата, шокиран беше от случилото се адвокат Енчев.

Разказа, че заради лошото изпълнение, настилката вече се рони. Предполага и че сместа е нискокачествена, защото завърти ли някой автомобил или мотор гуми по улицата, изпод тях започва да хвърчи асфалт.

Странно изглежда след ремонта и ул. „Бузлуджа“ в селото, тя не само че е стеснена, но е и скъсена. Част от нея била асфалтирана, а краят й бил подготвен за полагане на нова настилка, но то така и не се състояло, разказаха хора които имат къщи там.

Според адвокат Енчев в селото имало други по-главни улици, които са в много по-лошо състояние, те обаче са пренебрегнати за сметка на по-второстепенни отсечки.

И така, много хубаво, че Министерски съвет отпусна целеви средства за рехабилитация на уличната мрежа в селата в Разградско, било то и предизборно. Въпросът е, че парите явно не се оползотворяват по най-добрия начин.

За Черковна бяха заделени 50 000 лева, с които можеше да бъде преасфалтирана само една улица, но качествено. От Общината обаче явно са решили да заложат на количеството.

За съжаление резултатите от това са вече видими и разчетени от хората като „прах в очите“.

Мила КЮЛЮМОВА