Търсене

Начало Оживление С цветя и музикално-поетична програма отбелязаха рождението на Апостола
С цветя и музикално-поетична програма отбелязаха рождението на Апостола
19 July 2019

С музикално-поетична програма, изнесена от учениците от клуб „Млади възрожденци“ към ОУ „Васил Левски“ в Разград, бе отбелязана вчера 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Край бюст-паметника в двора на училището глави пред най-светлата личност в историята ни сведоха деца, родители, учители, граждани, представители на властта и институциите.

19_07_2019_levski_1.jpg

В празнична слово директорът на училището Диана Първанова припомни интересни факти, свързани с живота на Дякона и някои от безсмъртните му думи.

Венци и цветя положиха кметът Валентин Василев и заместниците му, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, зам.-областният управител Нурие Црънгалова от името на губернатора, представители на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и Клуба на запасните офицери, общински съветници, граждани, ученици.

Да уважат рождението на Апостола, от тренировка на игрището на училището излязоха и малките баскетболисти от школата на „Вълци-Разград“, водени от треньорите си.

След церемонията децата имаха възможност да творят в специално подготвена тематична работилница.

 

 

И в Кубрат се поклониха пред паметта на Апостола

19_07_2019_kub_1.jpg

Кубратската общественост се поклони пред паметта и делото на Васил Левски по повод на 182 години от неговото рождение. Церемонията бе пред паметника на Апостола в града. Присъстваха заместник-кметовете на Кубрат Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, учители, общински съветници и граждани. Венци и цветя бяха поднесени от общинската администрация, СУ„Христо Ботев“ в Кубрат, политически сили и граждани.


Радослав СТОЙКОВ