Търсене

Начало Спорт Предстои плувен празник в чест на 182-годишнината от рождението на Левски
Предстои плувен празник в чест на 182-годишнината от рождението на Левски
16 July 2019

Община Разград, с партньорството на ОУ „Васил Левски“ и на ОС на БЧК, организира традиционния спортен празник „Плувно лято“. И тази година той е посветен на рождението на Васил Левски - 18 юли 1837 г. Празникът ще се проведе на басейн „Мимоза“, а фирмата, която го стопанисва - „Иновасион“ ООД, предоставя за участниците свободен вход.

17_07_2019_plu_1.jpg

Организаторите поканват всички желаещи да се включат в надпреварата на 18 юли /четвъртък/. Състезанието е от 17 часа, а записването от 16.30 часа.

Надпреварата е за възрасти от 7-8 годишни до мъже, жени и ветерани. Стиловете са „свободен“ и „брус“, а всеки плувец може да участва в две възрасти - в своята и в по-горната. Както винаги, ще има извличане на пострадал от водата, забавни игри - за по-малките „звезда“, за по-големите - изваждане на кутийки кола от водата, за още по-големите – изваждане на бутилки маркова бира. За всички участници ще има лакомства, а за най- добрите - тениски с логото на състезанието. Очаква се също съревнование на плувци от дългогодишните школи към ОУ „Васил Левски“, на УСШ „Руси Бухтев“ и на най-новата школа - към покрития басейн към ОУ „И.С.Тургенев“.

 

Здравко ДУШКОВ

главен организатор и инициатор на проявата

Снимка: архив