Търсене

Начало Искам думата Лидия МИЗУРСКА: Абсурдно е част от хората в Благоево да не искат в селото си детска градина
Лидия МИЗУРСКА: Абсурдно е част от хората в Благоево да не искат в селото си детска градина
16 July 2019

В броя на „Екип 7“ от 12 юли излезе статията „От завист ли, от глупост ли, но в Благоево като че ли не искат да си има детска градина“. Тъй като в деня на посещението на репортер на вестника в градината аз отсъствах по семейни причини, желая да взема отношение по темата.

17_07_2019_blagoevo.jpg

Първо искам да заявя, че за съжаление, всичко написано в статията на журналиста Димитър Кирилов отговаря на истината. Разбирам, че формалният повод за посещението на жената, която е пожелала да не ѝ се пише името, е била тревата в двора, която кметството забави, но все пак окоси. От материала обаче проличава, че истинският повод е „подшушването“ от страна на тази жителка на Благоево, представила се като баба на внуче, което посещава градината, е да постави под въпрос съществуването на самата детска градина чрез изречението „за шест деца има четири души персонал“.

За жалост, след излизането на статията напрежението в селото се повиши и интригите се засилиха. Сега всеки се съмнява във всеки, че е бил в редакцията на вестника, за да злепостави селото. Най-абсурдните слухове са, че съм била аз самата или някой от персонала, което даже няма нужда от коментар.

От години част от населението е настроено срещу детската градина. Няма друго логично обяснение освен яростна проява на завистта и злобата. Както пише в материала, местната кооперация „Единство“ е поела ангажимента за заплаща месечните такси на децата, които сега през лятото са осем, а за наесен очакваме 15. Най-голямата месечна сума, която досега е заплащала кооперацията е 450 лева. Някои член-кооператори вероятно смятат, че парите излизат от техния джоб вместо да влизат и не могат да се примирят с това. Ние пък смятаме, че това е благородно дело в името на децата от селото и заслужава адмирации и още веднъж благодарим на ръководството на производствено-потребителна обслужваща кооперация „Единство“.

Уважаема редакция на вестник „Екип 7“, искрено се надявам, че в бъдеще ще намалеят озлобените интриганти, които от името на анонимни баби ще идват при Вас и в крайна сметка ще ни оставят спокойно да вършим работата си!

 

Лидия МИЗУРСКА, директор на ДГ „Г. Димитров“ - Благоево