Търсене

Начало Искам думата Целият град е буренясал, дори центърът е същинска джунгла
Целият град е буренясал, дори центърът е същинска джунгла
15 July 2019

Ето как изглежда улица „Бели Лом“ на 100 метра от центъра на Разград. Същинска джунгла. Целият тротоар е обзет от треви и храсти, а улицата - от дървета.

Такова чудо не е било от 30 години досега. Не могат да се движат нормално нито пешеходци, нито коли. Да те е страх да минеш по нея. През деня излизат змии, а по тъмно не знаеш кой ще изскочи от храстите и какво може да ти се случи.

Чудо невиждано. А уж живеем в областен град...


15_07_2019_grad_2.jpgЩо за кмет, що за чудо? Г-н Василев дали изобщо някога се е решавал да мине по улиците на Разград без кола, за да види в какво състояние са? Може би не ...

Освен че градът ни е буренясал, ами е и вмирисан. Пак започнаха зловонията вечер и сутрин. Затова населението на Разград намаля наполовина и ще продължава да намалява. Как не, като не може да се живее нормално в такъв град. А иначе си плащаме данъците, но защо ли? Явно парите не достигат за почистване и поддържане на улиците и градинките, но пък за заплати на многобройните чиновници, които са на държавна хранилка, винаги се намират. Населението на града намалява, а общинската и държавна администрация се увеличават. Всички ъгълчета на междуетажните площадки на многоетажната сграда на Общината бяха преградени и превърнати в допълнителни стаи и кабинети за господата чиновници. Вместо да намаляват, те се увеличават. Кого обслужват многобройните чиновници, като не останаха хора в града? Като се има предвид, че в днешно време всички работят с компютри и цялата информация се съхранява в тях, а преди 30 години всичко се пишеше на ръка, и въпреки това общинските чиновници бяха много по-малко. А говорим и за супер компютър, който скоро щял да бъде доставен. Какво ли ни чака още?


Гинка ИВАНОВА

Разград


П.п. Целият град буреняса и потъна в боклуци. Дори и централната част не се поддържа добре, а да не говорим за периферията. Тази картина се отнася не само за улица „Бели Лом“ но и за много други улици в града. И вместо да става по добре, то обратното - става все по-зле, за жалост. Но въпреки това, живеем с надеждата, че все някой ден ще изгрее слънце и по нашата улица.