Търсене

Начало Оживление Тържество за европейското многообразие организираха в Ловско
Тържество за европейското многообразие организираха в Ловско
15 July 2019

В лознишкото село Ловско се състоя събитие за популяризиране на културното многообразие в Европейския съюз. Концертът в местното читалище „Димо Арсов 1926“ бе част от Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2019 г.

15_07_2019_lovsko_3.jpg

15_07_2019_lovsko_1.jpgЗаместник областният управител на област Разград Нурие Црънгалова, която бе гост на проявата, припомни, че преди месец Областната администрация организира детски празник „3D Европа“, в който участваха и ученици от две училища в община Лозница – СУ „Христо Ботев“ - Лозница и ОУ „Виделина“ - Сейдол. Част от сглобените от децата пъзели на европейски забележителности бяха представени в експозиция в залата на читалището в Ловско, за да имат възможност да ги разгледат и местните жители. В експозицията бе включен и още един пъзел на немски замък, който деца от Ловско са сглобили, а пред сградата на читалището малките художници бяха нарисували своите европейски мечти.

Песни и танци от всички фолклорни области в страната представиха: Детска фолклорна група, ТС „Фолклоритъм“ и певческа група „Родопски гласове“, както и индивидуални изпълнители, сред които най-силно впечатли най-малкият музикант и певец – 7-годишният Ахмед Бирков, който за пръв път се представи на сцена.

Това бе третото за 2019 г. събитие от Комуникационната стратегия, организирано в областта със съдействието на администрацията. Първото бе на читалището в Тодорово през март, предстоят подобни събития, организирани от читалищата на Завет, Звънарци, Юпер и Желязковец.