Търсене

Начало Оживление 26 изпълнения огласят идеята “Живот без дрога”
26 изпълнения огласят идеята “Живот без дрога”
16 March 2009

 

26 изпълнения на млади таланти ще се състезават в тазгодишното юбилейно издание на конкурса “Живот без дрога”. Шест от тях са вокално-инструментални групи, седем - вокални групи, седем - индивидуални изпълнители и шест дуета.

Концертът започва в 18 часа на 19 март на сцената на Общински културен център.

Десетият конкурс събира участници от четири лудогорски общини – Разград, Исперих, Кубрат и Цар Калоян.

 

По традиция изявата се открива от победителя в миналогодишното издание. През 2008-ма Симона Статева спечели специалната награда на директора на областната дирекция на МВР. Ако ангажиментите й във формата Muzic Idol позволят, 13-годишната певица ще даде старт на юбилейния конкурс в четвъртък. Основни спонсори на уникалния “Живот без дрога” са “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД. Група “Сахара” и Нина Илкова ще бъдат гост-изпълнители. В конкурса за най-оригинално послание чрез авторска песен се оценяват най-добрите изпълнители в три основни категории, както и най-добър текст и музика. Тази година по време на концерта ще бъдат наградени и отличилите се в конкурса за есе, фотоколаж и презентация на тема “Наркотиците в нашия град”, организиран от Областния съвет по наркотични вещества.

Основен организатор на конкурса „Живот без дрога“ е областна дирекция на МВР-Разград с партньорството на просветния инспекторат на МОН в Разград, отдел “Образование” към Община Разград, Център за работа с деца, Детска музикална школа „Илия Бърнев”, ДТ”Антон Страшимиров”, Общинския културен център и Областния съвет по наркотични вещества.

 

Галина МАРИНОВА