Търсене

Начало Крими Съдът остави в ареста двамата братя, обвинени в разпространение на дрога
Съдът остави в ареста двамата братя, обвинени в разпространение на дрога
12 July 2019

Окръжният съд в Разград уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата братя, обвинени в разпространение на дрога.

Заседанието бе насрочено и се гледа в сряда, след като Окръжната прокуратура в Разград привлече Юлиян и Сергей М. като обвиняеми за придобиване, държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества.


До произнасянето на съда братята бяха задържани за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане.

Припомняме, че именно у тях в събота, при проверка на БМВ с варненска регистрация в землището на Пороище, беше открита дрога. Първоначално бе задържан и водачът на колата, 40-годишен мъж от Лозница, очевидно обаче по-късно той е бил освободен.

При претърсване в автомобила и в дома на Сергей бяха намерени и иззети 65,50 грама чай за пушене. 41-годишният мъж бил проверен от полицията, докато се връщал в Разград след зареждане с наркотичните вещества.

В стопански постройки, където живеел брат му – 31-годишният Юлиян, полицията намери и иззе близо 31 грама чай за пушене и над 8000 лева.

Досъдебното производство срещу братята наркоразпространители е образувано още през април. Установено е, че всеки от тях работел сам за себе си, но и двамата разпространявали чай за пушене, съобщават от Апелативна прокуратура.

Сергей и Юлиян М. са осъждани многократно.

Според първоначалната информация на ОД на МВР-Разград при претърсванията са били намерени и иззети още газов пистолет и три електронни везни.

Определението на Разградския окръжен съд, с което на двамата обвиняеми бе наложена най-тежката мярка за процесуална принуда, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Мила КЮЛЮМОВА