Търсене

Начало Оживление Разградчанка се изявява успешно по света като художничка и модел
Разградчанка се изявява успешно по света като художничка и модел
12 July 2019

В Музея на морето „Thalassa“, в известния кипърски курорт Агиа Напа, се състоя изложбата на младата и талантлива българска художничка - RiaRossa. Това е артистичният псевдоним на Радина Росенова от Разград. Освен художник, тя е и професионален модел. Пред отбрано общество и ценители на изкуството, изложбата „Horcrux“ беше открита от кмета на общината Янис Карузос, който лично покани разградската художничка да се включи в бъдещи културни и артистични проекти в Кипър, а след това я награди със статуетка.


12_07_2019_radina_1.jpgПосетителите се насладиха на около 50 платна, изпълнени с 3 различни арттехники: молив, маслени бои и уникална триизмерна технология със специално покритие, което не позволява на външни атмосферни условия да влияят на качеството на картините.

12_07_2019_radina_4.jpg12_07_2019_radina_2.jpg

12_07_2019_radina_5.jpgИзложените картини впечатлиха посетителите с дълбочината и магнетичността си и със силната енергия, която струи от тях. Изключително прецизната техника на картините, рисувани с молив, привлича със силния усет към детайла. Маслените платна издават опитната ръка на артиста, която не пести размаха на четката в стремежа си към по-пълно изразяване на освободеността от ограниченията на твърдите линии. Триизмерните картини поглъщат погледи и фантазии, сякаш изразяват едновременно вътрешния свят или отразилия се в него далечен космос или морски дълбини. В тях се открива цялата палитра от нюанси и отблясъци - с тъмните съкровени кътчета скрити в сърцевината на битието. Кърваво червеното, разпалвайки дълбоки страсти, контрастира със златното. Морско синьото преминава в тюркоазено зелено и те понася към дълбините на океана, за да откриеш там неговото пулсиращо сърце и веднага след това една вълна те понася нагоре към слънцето, към стъпките на пясъка поглъщайки светлината им...

Прекрасно, вълнуващо преживяване!

За голяма радост, успешните изяви на Радина не спират дотук. След участието ѝ в конкурса „Miss European Continental Bulgaria 2019“, тя заслужено е носител на титлата „Miss Talent EU Continental Bulagria 2019“. В момента момичето от Разград работи по реализирането на нов артпроект и се готви за участието си на финала на конкурса във Филипините „Miss Global International World Pageant 2019“.

Да и пожелаем успех и с удоволствие ще очакваме нейна изложба и в родния Разград!


Боби ИЛИЕВА


* Радина се представя успешно и като модел.

* След спечелването на титлата „Miss Talent EU Continental Bulagria 2019“ на Радина й предстои участието в конкурс за красота на Филипините.

* Откриването на изложбата в кипърския курорт Агия Напа от кмета на общината Янис Карузос.