Търсене

Начало Новини Обвиниха двама братя в разпространение на дрога
Обвиниха двама братя в разпространение на дрога
10 July 2019

Двама братя от Разград бяха привлечени като обвиняеми за придобиване, държане с цел разпространение и за разпространение на наркотични вещества. Юлиян и Сергей М.

са прибрани в ареста в неделя за срок до 72 часа, предстои Окръжната прокуратура да поиска от съда вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Именно у тях в събота, при проверка на БМВ с варненска регистрация в землището на Пороище, беше открита дрога. Първоначално бе задържан и водачът на колата, 40-годишен мъж от Лозница, очевидно обаче по-късно той е бил освободен.

В понеделник от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна съобщиха, че при претърсване в автомобила и в дома на Сергей са намерени и иззети 65,50 грама чай за пушене. 41-годишният мъж бил проверен от полицията, докато се връщал в Разград след зареждане с наркотичните вещества.

При претърсване в стопански постройки, където живеел брат му – 31-годишният Юлиян, полицията намерила и иззела близо 31 грама чай за пушене и над 8000 лева.

Досъдебното производство срещу братята наркоразпространители е образувано още през април. Установено е, че всеки от тях работел сам за себе си, но и двамата разпространявали чай за пушене, съобщават от Апелативна прокуратура.

Сергей и Юлиян М. са осъждани многократно.

Според първоначалната информация на ОД на МВР-Разград при претърсванията са били намерени и иззети още газов пистолет и три електронни везни.

Мила КЮЛЮМОВА