Търсене

Начало Спорт „Лудогорец“ не даде вратаря си Ренан на голям бразилски тим
„Лудогорец“ не даде вратаря си Ренан на голям бразилски тим
08 July 2019

Бразилският гранд „Флуминензе“ е проявявал интерес към вратаря на „Лудогорец“ Ренан дос Сантос, пише авторитетното местно издание „Lance“. Ръковоството на разградчани обаче е отказало на латинамериканците да продаде стража, който в момента е безспорно най-добрият в българското първенство.

08_07_2019_renan.jpg

Миналата година „Флуминензе“ приключи в средата на таблицата в бразилската Серия „А“. Тази година клубът има по-големи амбиции. В изминалите първи девет кръга стана ясно обаче, че проблемите са основно в защита и най-вече на вратарския пост и това е накарало бразилците да насочат поглед към разградския страж.

Съвсем наскоро Ренан поднови договора си с „Лудогорец“, който първоначално беше до 31 декември 2019 г. 30-годишният страж се очаква да има основна роля през новия сезон и затова разградчани са предпочели да не се разделят с него.

Не се съобщава какви финансови условия са предложили от „Флуминензе“ за Ренан, вероятно е те да не са били особено добри, но още по-вероятно е разградчани да са си запазили стража с оглед на предстоящите важни изпитания в евротуртирите.

В момента щабът на разградчани има добър избор за вратарски пост. Освен бразилеца, на разположение са още още българският национал Пламен Илиев, който показа много добра форма в контролите и на мача срещу „Локо“ Пд за Суперкупата, аржентинецът Хорхе Броун, както и младият Даниел Наумов. Договор с клуба има и Владо Стоянов, който обаче все още се възстановява от тежката травма, заради която не е в игра над две години.