Търсене

Начало Спорт Шефът на „Ференцварош“: „Лудогорец“ е с по-големи шансове от нас
Шефът на „Ференцварош“: „Лудогорец“ е с по-големи шансове от нас
08 July 2019

„Балансът на силите в тази фаза е много изравнен. Разбира се, има и фаворити. Според мен, въз основа на своите футболисти, „Лудогорец“ е с по-големи шансове да продължи напред. Нашата цел обаче е ясна - да играем в групова фаза на някой от двата евротурнира“, коментира изпълнителният директор на „Ференцварош“ Пал Орош три дни преди сблъсъка между двата тима в първия предварителен кръг на Шампионска лига.


08_07_2019_ferenc.jpg„Имаме много труден противник, можехме да имаме повече късмет на жребия. Така беше в предни години. Тогава си мислехме, че ще е по-леко и донякъде подценявахме своите съперници. Сега това няма как да се случи“, добави шефът на „Ференцварош“.

Орош донякъде потвърждава думите на президента на клуба Габор Кубатов, че поне на хартия по-добрите футболисти притежава българският шампион. Наскоро Кубатов, който е унгарски политик, заяви, че бюджетът на „Ференцварош“ е около 15 млн. евро, но целта е с участие в групова фаза, да набъбне до около 18 млн. евро.

Добрите думи на двамата обаче в никакъв случай не бива да действат успокояващо за българския шампион, който миналата година сърба попарата на уж лесен унгарски отбор. Трябва да се има предвид, че „Ференцварош“ направи една успешна лятна подготовка и показа много добри резултати. Съперникът на „Лудогорец“ в Шампионската лига победи с 2:0 белгийския „Мускрон“ в последната си контрола на австрийска земя. След това тимът се прибра в Будапеща, където се готви за мачовете с разградчани. Така унгарският първенец приключи приятелските срещи със 7 победи в 8 мача. Единственото поражение беше с 1:2 от бразилския „Ред Бул“ /Брагантино/, победил и „Левски“. Един от успехите пък беше над ЦСКА-София с 1:0. Головата разлика на унгарците в тези двубои е 26:3, като в последните 4 мача не допуснаха гол.