Търсене

Начало Оживление Над 260 деца се записаха за участие във фестивала „Звезден път“
Над 260 деца се записаха за участие във фестивала „Звезден път“
05 July 2019

Над 260 деца от цялата страна са се записали за участие в тазгодишното 12-ото издание на националния детски фестивал „Звезден път“, посветен на безопасността на движението.

Проявата започва днес в Общински културен център – Разград, а програмата и ще бъде разделена в два дни.

05_07_2019_zvezden.jpg

Днес в 10.00 часа започва конкурсът за песни, за който са подадени над 60 заявки. Талантите ще бъдат оценявани от жури с председател музикалният педагог Етиен Леви. В състава му ще са също продуцентът на „Джаз, поп и рок музика“ в БНР Мая Райкова и още един професионалист в бранша, чието име не бе оповестено предварително.

Надвечер, в 17.00 часа ще е официалното откриване на фестивала, тогава ще се проведе и традиционната викторина по безопасност на движението с участието на представители на полицията.

Утре започва конкурсната програма за танци, в която ще участват над 200 деца. Галаконцертът и обявяването на тазгодишните победители е насрочено за 17.00 часа.

Освен организаторите на събитието от Сдружение „Бъдеще за Европа“, награди ще присъди и кметът на община Разград Валентин Василев. За поредна година ще има и участници, които ще бъдат удостоени със „Звездичката на Марияна Дучева“ и стипендия, учредена на името на покойната музикална педагожка и първи инициатор на фестивала.

При певците ще бъде връчена и Гран при.

До момента заявки за участие са постъпили от деца и младежи на възраст от 6 до 21 години.

„Звезден път“ се провежда със съдействието на Община Разград и в партньорство с областната дирекция на МВР.

Мила КЮЛЮМОВА