shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Смилете се, г-да общинари, пуснете малко водица на Момината чешмица!
05 July 2019

Едно събитие се случи в Разград в последните няколко дни, което остана встрани от медиите, но за гражданите това беше голяма радост. Пуснаха в действие, в средата на лятото, в най-горещите дни, фонтаните в центъра на града.

Остана обаче „момата“ от Момина чешма с отворени очи и изкривена глава към високата сграда на Общината в очакването някой да пусне и нейната водичка, която столетия е утолявала жаждата на гостите и жителите на града ни.

05_07_2019_rusev_1.jpg

05_07_2019_rusev_2.jpg

И не само от Момина чешма, но и от другите чешми в централната градска част не тече вода. Това са фонтанчетата пред пощата, в градинката пред Художествената галерия, на Ларгото, пред бившия магазин „Орел“ - всички те са „затапени“. А защо? Ако са сложили тапите през есента с предпазна цел – добре, само че е време общинският служител, отговарящ за това, да се събуди от зимния си сън. Смилете се над обикновения разградски човечец, г-да общинари, все пак не всеки може да разчита на климатик в офиса и на студена служебна минерална вода, нали?

Остават броени дни до началото на ежегодния Панаир на киселото мляко. Отново града ни ще посетят хиляди гости и участници от страната и чужбина. Тези, който и други години са присъствали на панаира, вече знаят за благоустроената централна част на града ни. Но тези, които ще дойдат за пръв път, ще бъдат изненадани от подготвената и представена

„арт инсталация“, която можем да наречем „Остатъци от водно съоръжение“, намираща се на централната улица, под бившия профсъюзен дом. Живеем с надеждата кметът да се намеси на първо време за чешмичките, а после да се направи някаква „корекция“ и за „арт инсталацията“.


Радослав РУСЕВ

Разград