Търсене

Начало Искам думата „Южен булевард“ - изоставената възможност за пътна връзка с жк „Орел“
„Южен булевард“ - изоставената възможност за пътна връзка с жк „Орел“
05 July 2019

Ами, започва се: ПФК „Лудогорец“ 1945 отново ни дарява с вълнуващи вечери, а гостите от Будапеща са първите от поредицата туристи, които очакваме да посетят града ни заради предстоящите спортни събития. Заслужава да се отбележи обаче, че маршрутът през ул. „Жеравна“ към хотел „Разград /сега „Cartoon“/ с транспортни средства не съответства на определенията „представителност“ и „естетика“.

05_07_2019_vruzka.jpg

05_07_2019_kosio1.jpgМного мастило е изписано за това как и защо е избрана локацията за строителство на хотел със забележителна архитектурна стойност, който обаче така или иначе е непроменим факт.

От друга страна - да, напоследък зимите в Разград са по-меки, но това не е константа. Мъките с пълзящите коли по улиците „Бузлуджа“ и „Перистър“, които са основните подстъпи към жк „Орел“, ще ги има през ледените месеци. Незнайно защо обаче този проблем е заключена тема.

Във връзка с това мисля, че имаме наличен фундамент, върху който може да се работи - решението спи скрито в самия „Южен булевард“. Има възможност той да стане истински булевард: четирилентов с две платна и градинки, като се свърже с преминаващия в близост Околовръстен път. Така не само ще се съживи изоставеният проект /б.а.- идеята за това е стара, не е моя/, но и ще се вдъхне „свеж въздух“ към жк „Орел“. В този вариант туристите, а и не само те, ще имат един по-европейски достъп към хотела през ул. „Юмрукчал“.

Да - трябват си проекти, пари и време, но и развитие на градската среда, ако желаем Разград, да не е само град по име!


Косьо КОСЕВ