Търсене

Начало Спорт Полицаите от Районно управление - Разград остават шампиони във футбола
Полицаите от Районно управление - Разград остават шампиони във футбола
05 July 2019

С турнир по футбол на малки врати продължиха полицейските изяви, посветени на професионалния празник на МВР – 5 юли. Домакин на проявата, която се състоя в сряда, и този път бе ПФК „Лудогорец“. Срещите се играха в „Гнездо на орли“ на две полувремена от по 15 минути, а в надпреварата се включиха шест отбора – РУ-Разград, РУ-Лозница, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разград, РУ – Исперих, РУ-Кубрат и Областната дирекция на МВР – Разград.

05_07_2019_mach_2.jpg

Тимовете бяха разделени в две групи, а мачовете преминаха на принципа „всеки срещу всеки“.

В „А група с две победи и общо 7 вкарани гола първи се класира отборът на пожарната в Разград. Втори останаха служителите от отбора на Дирекцията, които постигнаха една победа и една загуба.

В „Б“ група най-добър бе тимът на Районно управление - Разград, който записа две победи и девет вкарани гола. На второ място се класираха полицаите от РУ – Исперих, като с една победа и една загуба си осигуриха участие в малките финали.

05_07_2019_mach_5.jpg

Така, в крайна сметка в спор за първото място влязоха миналогодишните финалисти – полицаите от РУ-Разград и пожарникарите от РДПБЗН. След гореща надпревара, много страсти и нереализирани положения пред двете врати, в редовното време мачът завърши при резултат 1:1. Наложи се победителят да бъде определен при изпълненията на дузпи, където по-прецизни от бялата точка бяха полицейските служители. С резултат 5:4 те успяха да измъкнат титлата от огнеборците и за втора поредна година шампионската купа остана в Районното управление в Разград.

В малкия финал победата и съответно третото място взе отборът на РУ-Исперих, а футболистите на Дирекцията останаха четвърти.

За състезателите от челната тройка бяха подсигурени купи, грамоти и парични премии от Спортен клуб „Хан Аспарух“. Наградите връчи директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

Мила КЮЛЮМОВА