Търсене

Начало Институции Проектът за озеленяването на жк „Орел“ е опорочен
Проектът за озеленяването на жк „Орел“ е опорочен
03 July 2019

Както предупредихме преди две години, проектът за озеленяването на жк „Орел“ е опорочен още в самото му начало - при избора на изпълнител, а впоследствие се оказа и лошо изпълнен.

Това заявиха на пресконференция в понеделник съветниците от Реформаторския блок Иво Димитров и Джипо Джипов и независимата съветничка Милена Орешкова.

03_07_2019_desni.jpg

Те припомниха, че още в началото са алармирали за недостатъците в тръжната документация и заложените в нея параметри и субективни критерии за възлагане на поръчката /признато на по-късен етап и от съда/. Тримата десни съветници обърнаха внимание на факта, че след техните сигнали, кметът е уверил публично, че разградчани няма да платят нито стотинка санкции при реализацията на проекта, а всъщност наложените финансови корекции възлизали на 600 000 лева.

Конкретният повод за пресконференцията, която се явява продължение на първата преди две години, беше вчерашното официално откриване на обектите на интервенция по проекта за благоустрояване на жк „Орел“, на която беше предвидено да присъства премиерът Бойко Борисов. Той обаче не можа да дойде поради удълженото заседание на Европейския съвет за номинации за водещи позиции в ЕС.

Тримата съветници представиха таблица, изготвена по сигнали на граждани, със заложените дейности, от която е видно, че много неща не са изпълнени както трябва и като количество, и особено като качество. Те потвърдиха твърденията си с конкретни примери и призоваха министър-председателя да разпреди проверка за цялостното изпълнение проекта, който е на обща стойност близо 6 000 000 лева.