Търсене

Начало Спорт Гросмайстор Ивайло Енчев ще играе в Испания
Гросмайстор Ивайло Енчев ще играе в Испания
01 July 2019

Днес за гореща Испания заминава най-силният разградски шахматист – гросмайстор Ивайло Енчев. В сряда в град Бенаски /в района на Барселона/ ще се проведе международен турнир в 10 кръга, в който ще участват много титулувани играчи от Европа. В него ще играе и състезателят на ШК „Абритус“, който е амбициран да се представи добре, което му пожелаваме и ние.


ivailo_enchev.jpgВ събота се състоя първият открит турнир в Пазарджик. Включиха се 98 състезатели, сред които девет гросмайстори. В крайното класиране Ивайло Енчев се класира на призовото шесто място. Единствената загуба, която той допусна, е от победителя грм Кирил Георгиев, който се състезава под флага на Република Северна Македония.

Вече са ясни датите на провеждане на популярния международен турнир „Купа „Абритус“. По решение на УС на ШК „Абритус“ - Разград, 26-то издание ще се проведе на 10 и 11 август в голямата конферентна зала на хотел „Централ“. Общият награден фонд е над 3000 лева и е осигурен от Община Разград, „Балканфарма – Разград“ АД и „Ремко“ ООД.