Търсене

Начало Новини Обсъдиха развитието на Северния централен район, където е и Разградска област
Обсъдиха развитието на Северния централен район, където е и Разградска област
01 July 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов участваха в провелото се в петък в Русе заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и Регионалния координационен комитет (РКК) на Северен централен район (СЦР).

01_07_2019_darjava_2.jpg

На заседанието бе представен годишен доклад за напредъка по изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район (2014 – 2020) за 2018 г., Според отчета общият напредък се характеризира с растеж, но с бавни темпове, със задълбочаващи се демографски проблеми и вътрешнорегионални и междурегионални различия.

Представители на управляващите органи по оперативните програми запознаха присъстващите с актуална информация за изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, на територията на Северен централен район.

В края на заседанието областният управител на Разград пое председателството на РСР на СЦР от областния управител на област Русе. Мандатът на новия председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район е до края на 2019-та, като за негов заместник беше избран кметът на Разград Валентин Василев.