Търсене

Начало Новини 25 години затвор за убийството на таксиметров шофьор
25 години затвор за убийството на таксиметров шофьор
28 June 2019

Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир Иванов, извършено на 27 февруари тази година, състав на Окръжния съд в Разград наложи ефективно наказание от 25 години лишаване от свобода при строг режим. До произнасяне на присъдата вчера се стигна, след като 22-годишният Сали Салиев Пембеев, който за 20 лева извърши грабежа, а след това уби 63-годишния шофьор на такси, се призна за виновен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.


28_06_2019_osuden.jpgТака подсъдимият избегна доживотен затвор, колкото поиска в обвинителната си реч представителят на обвинението за извършеното тежко престъпление.

След намаляване на присъдата с една трета заради съкратената съдебна процедура съставът на Разградския окръжен съд прие поисканото от прокурора наказание от 25 години лишаване от свобода за подсъдимия.

В последната си дума Сали изрази формално съжаление за „постъпката“ си и се извини на присъстващите в залата близки на убития таксиметров шофьор.

На 27 февруари тази година Сали наел таксиметровия автомобил, управляван от Красимир Иванов. Два дни преди фаталната среща таксиметровият шофьор навършил 63 години, а Сали Пембеев се върнал от Германия, където работел. След като проиграл на хазарт спечелените в чужбина пари, 22-годишният мъж замислил да си набави средства по престъпен начин.

Наел таксито и по пътя от Разград до село Дянково нанесъл 6 удара в областта на шията на водача. Един от ударите прерязал сънната артерия на 63-годишния мъж. За да не бъде разкрит, Сали извлачил тялото на шофьора от автомобила в гориста местност край пътя. Взел оборота от 20 лева, мобилния телефон и таблета на Красимир.

По пътя пътувала жена, която забелязала изоставеното такси. Решила, че е станала катастрофа и предложила на Сали помощ, вземайки го за шофьора на таксито. Така Сали бил отведен в центъра на Разград, където камера го засякла в 21,38 ч.

Ограбените 20 лева поиграл веднага, после отишъл при своя позната, където разследващите открили кървавите му дрехи, с които е бил в нощта на грабежа, придружен с убийството. Връхната си дреха и мобилния телефон на Красимир Сали изгорил.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.