Търсене

Начало Спорт Четвърто, шесто и девето място на финалите за отбори от областта
Четвърто, шесто и девето място на финалите за отбори от областта
26 June 2019

В края на миналата седмица в различни градове на страната се проведоха последните за тази учебна година финални състезания от ученическите игри за ученици 8-10 клас, в които участват десетте най-добри отбора в България. В тези състезания взеха участие и три отбора от Разградска област.

В спорта лека атлетика в Сливен участваха девойките от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – Разград с учител Диана Петкова, подпомагана от треньора Красен Цонев.

26_06_2019_fin_1.jpg

В крайното отборно класиране лекоатлетките са на шесто място при много силна конкуренция, а в индивидуалното класиране най-близко до медалите останаха Екатерина Начева на 200 и 400 метра - с две четвърти места, и Божидара Цанева на тласкане гюле - също на четвърто място.

В Русе бе финалът по тенис на маса, където първо участие в този етап на игрите записаха юношите от СУ „Христо Ботев“ – Кубрат с учител Илиян Илиев и треньор Стойчо Стойчев. С постигнатата една победа над отбора от Руен, те се класираха на девето място.

Най-силно се представиха в Хасково бадминтонистките от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – Разград с учител Милена Стоянова, които останаха на крачка от медалите заемайки четвъртото място в крайното отборно класиране. В силната предварителна група те записаха три победи – срещу Стара Загора, Бургас и Варна и отстъпиха от бъдещите шампионки от домакините с 1:4. На полуфинала отстъпиха от представителките на Пазарджик, а в спор за бронзовите медали инфарктно загубиха с 2:3 от Дупница.


Пламен РАДЕВ


* Отборът по бадминтон на Математиката