shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Дърво руши къща, Общината нехае
24 June 2019

Много време вече измина, откакто уведомихме Общината, че дървото пред къщата ни вече достига над покрива ѝ и създава реална опасност да го увреди при една по-силна буря. Въпреки обещанията, все ще не са взети никакви мерки, което ни притеснява. Единственото, което е направено досега, бе от служители на Енергото, които подкастриха външен клон за да не опира в жиците. Самата лампа на електрическия стълб обаче е обвита от растителност, която скрива светлината и от нея няма никаква полза.


24_06_2019_darvo_1.jpgНастояваме да се премахнат поне опасните клони на дървото. Смятаме че трайно решение на проблема е то да се изреже до короната, която постепенно ще се възстанови. Така както бе направено с дървото на съседната постройка.

Това заявиха пред представител на вестника живеещите в къщата на ул. „Були Лом“, която е с два входа - №23 и №23 А, три семейства. Въпреки че преди месеци писмено са сигнализирали Община Разград за проблема, досега не е предприето нищо. Затова желаят той да стане публично достояние с надеждата да бъде решен преди да започнат да падат керемидите. Хората споделиха, че могат и сами да се справят с дървото, но като съвестни граждани и данъкоплатци спазват законовите норми. Затова те още веднъж призовават местната управа да откликне на молбата им, която в никакъв случай не е каприз, а грижа за собствения им жилищен имот.