Търсене

Начало Новини Публичното обсъждане на бюджета този път имаше публика, даже телевизионна
Публичното обсъждане на бюджета този път имаше публика, даже телевизионна
18 February 2008

За разлика от друг път, публичното обсъждане на бюджета на Община Разград за тази година предизвика интереса на повече хора. Традицията то да се провежда във Филхармонията бе нарушена и сега разискването бе в стола на Средношколското общежитие, който се понапълни.18_02_2008_hazna.jpgСред присъстващите, разбира се, преобладаваха хора, които са тук по силата на служебните си задължения и такива, които пряко или косвено имат определено отношение към състоянието на местната хазна. По столовете си бяха и граждани – общественици от т.нар. „постоянно присъствие“, които виждаме почти на всички обществени прояви. А тази, по силата на договор, даже беше излъчвана директно по телевизията и общинското радио. Това може формално да извини липсата на разградчани, спадащи към категориите „масов“ и „обикновен“.

В началото кметът Денчо Бояджиев припомни акцентите от отчета на миналогодишния бюджет и запозна аудиторията с основните приходно-разходни пера на новата макрорамка. След това под формата на дискусионен форум последваха въпроси и отговори на фискална тема. Съвсем логично, по-особено внимание бе отделено на предстоящата реформа в образованието и съществуващите неясноти около въвеждането на делегираните бюджети.

За днес от 14 часа е насрочено най-важното заседание на най-важната в момента комисия към Общинския съвет – по бюджет, финанси и икономическа политика, с председател Добрин Добрев, съветник от Коалиция „Социалдемократи за Разград“ и шеф на фирма „Хранкомерс“. След дискусиите ще бъдат уточнени всички детайли около окончателния вариант на бюджета, който ще бъде внесен за обсъждане и гласуване на заседанието на местния парламент на 26 февруари.


Димитър КИРИЛОВ