Търсене

Начало Искам думата Служителите в общинска администрация - Разград не се оценяват по политически симпатии
Служителите в общинска администрация - Разград не се оценяват по политически симпатии
12 June 2019

На 10 юни във вестник „Екип 7“ бе публикувана статия от пресцентъра на Общински съвет на БСП-Разград, със заглавие „БСП-Разград се жалва от политически репресии“. От публикациите в медиите общинска администрация научи, че според разградските социалисти в Община Разград има политически репресии, изразяващи се в уволнения на служители, които по някакъв начин са демонстрирали симпатии към БСП.


Всъщност, посочената служителка е приела предложение за прекратяване на трудов договор, стъпката е предприета, тъй като работодателят не е удовлетворен от работата й. Същата е работила върху четири писма за периода май 2018 до май 2019 година. Фактите показват, че освобождаването й няма нищо общо с участието на госпожата в секционна комисия, а е свързано с дейността й на работното й място.

Към работещите в общинска администрация се подхожда спрямо задълженията им и извършената дейност. За пример служи и развитието на служители, работили при предишното ръководство, които получиха повишения и заеха по-високи постове при сегашното. Ако в случая бе вярно това, че кметът д-р Василев проявява „политическа репресия“, това нямаше да бъде факт.

Многократно от администрацията са давани примери, че единственото желание на ръководството е в нея да работят качествени служители, експерти, амбицирани специалисти, независимо от коя партия и каква принадлежност имат.

 

Пресцентър на Община Разград