Търсене

Начало Институции Жена излъга, че я наръгали и ограбили, оказало се, че е домашно насилие
Жена излъга, че я наръгали и ограбили, оказало се, че е домашно насилие
12 June 2019

Жена излъга в полицията в Разград, че е станала жертва на грабеж. Органите на реда били сезирани за пострадала от престъпление пациентка от болницата в Попово на 25 май.

Пред разследващите тя разказала, че два дни по-рано около 23.00 часа между блок 1 и 2 в жк „Орел“ в Разград три неизвестни лица използвали физическа сила, нанесли ѝ три прободни рани с нож в крака и ѝ отнели чанта със 130 лева.

12_06_2019_pres.jpg

След случилото се тя се прибрала в Ломци, където живеела с мъж на семейни начала. По-късно обаче здравето ѝ се влошило и затова постъпила в болницата.

Първоначално по случая било образувано досъдебно производство за грабеж, оказало се обаче, че то трябва да бъде преквалифицирано, тъй като нападатели не съществуват, а автор на физическото насилие е именно мъжа, с когото пострадалата живеела.

Това съобщи вчера на редовния месечен брифинг пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР в Разград комисар Константин Костов. Той посочи, че от началото на 2019 година са били регистрирани общо три грабежа, само един от тях обаче действително се оказал такъв.

По данни на комисар Костов се запазва тенденцията за увеличаване на престъпленията, свързани с притежание и разпространение на наркотици. Регистрираните по тази линия до момента деяния са 27, 16 са били за същия период на 2018-та, което е увеличение с 68,75 %.

През миналия месец са разкрити 78 престъпления и са установени 77 извършители, сочи статистиката.

За периода са проведени 31 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки катастрофи, съобщи още Костов.

По информация от началника на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Теодор Тодоров пък от 1 до 31 май на територията на областта са настъпили 28 пътно-транспортни произшествия, от които 5 тежки с шестима ранени.

В периода са съставени 393 акта за административни нарушения, издадени са 152 заповеди за налагане на принудителни административни мерки, 990 електронни фиша и 1038 глоби по фиш.

С мобилните си системи за видеоконтрол полицията е установила 405 нарушения за скорост, a с триногата камера още 1218. Най-фрапиращият случай е констатиран на 18 май по пътя Русе-Варна, след разклона за Езерче, в посока Цар Калоян. Тогава водач на „Ауди С8“ със софийска регистрация е заснет да се движи със скорост от 189 км/ч. при ограничение 90 км/ч.

В същия участък румънец е преминал с „Фолксваген Туарег“ със 164 км/ч, а разградско „Ауди А4“ - със 152 км/ч.

Мила КЮЛЮМОВА