Търсене

Начало Политика БСП – Разград се жалва от политически репресии
БСП – Разград се жалва от политически репресии
10 June 2019

Според разградските социалисти в Община Разград има политически репресия, изразяващи се в уволнение на служители, които по някакъв начин са демонстрирали симпатии към БСП. По този повод БСП-Разград разпространи до медиите декларация, чийто текст публикуваме:

„Само седмица след провелите се eвроизбори кметът на Разград Валентин Василев прояви типичния си стил на реваншизъм и на политически репресии спрямо служителите в Общината.


10_06_2019_bsp_5.jpgСтава дума за вече бившия общински служител Веска Колева, която е била член на секционна избирателна комисия от квотата на БСП. Веднага след получаване на възнаграждението си като участник в изборната администрация, тя е била привикана от служител от отдел ТРЗ, като й е било отправено предложение да прекрати трудовото си правоотношение с Община Разград срещу обезщетение в размер на 4 работни заплати.

Това е типичен стил на управление на кмета Василев. Такава чистка беше проведена веднага след встъпването му в длъжност, веднага след смяната на председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова с общинския съветник от БСП Стоян Димитров, както и след провелите се избори за Народно събрание през март 2017 г. При всички тези уволнения неминуемо бяха освобождавани служители, които са били членове на БСП или са симпатизирали и работили със знакови лица от БСП - Разград. Поради тази наложила се през последните четири години тенденция смятаме, че това е поредното политическо уволнение на дългогодишен служител и доказал се професионалист, който бива изгонен от работата си безпринципно, само защото не споделя политическите убеждения на управляващите. Фактът, че някои от тези уволнения бяха отменени като незаконосъобразни от съда, явно не е вразумил кмета Валентин Василев.

От БСП - Разград остро осъждаме проявите на саморазправа и политическа репресия, която ръководството на Общината и персонално кметът Валентин Василев осъществява през последните четири години. Възразяваме срещу безпринципното освобождаване на доказали се с професионализъм и лоялност през годините служители в общинската администрация. Тези действия са поредното доказателство за порочните методи на управление на ГЕРБ и на кмета на общината и тяхното продължаване ще доведе до пълно обезкръвяване на експертния потенциал на администрацията“.


Пресцентър на Общински съвет на БСП-РазградКарикатура: Ники АРНАУДОВ