Търсене

Начало Култура Представиха книга на поетеса от Исперих в разградската библиотека
Представиха книга на поетеса от Исперих в разградската библиотека
05 June 2019

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград бе представена новата стихосбирка на поетесата от Исперих Ирина Петрова „Песента на живота“. Това е нейна девета самостоятелна книга, отпечатана е по повод на 75-годишния ѝ юбилей и в нея има 75 стихотворения.

05_06_2019_stih.jpg

Ирина Петрова е член на поетичния клуб „Петя Йорданова“ в Исперих, работила е дълги години като учителка в лудогорския град, където е преподавала в основното училище и на областния управител Гюнай Хюсмен, който бе специален гост на литературната среща.

В приветствието си към авторката той благодари за важните уроци, научени от нея и сподели, че за него е чест да познава автор на такива стойностни творби и човек с борбен дух като нея. Пожела ѝ още много творчески успехи, а поетесата подари на своя ученик стихосбирка с автограф.

Част от творческата обстановка в отдел „Изкуство“ в РБ „Проф. Боян Пенев“ - Разград бяха картините от изложба на Данаил Цонев и изпълнения на пиано на Михаела Тодорова и Александър Христов – възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие“.