Търсене

Начало Култура Патриция Колева представи новата си книга „Касиопея“
Патриция Колева представи новата си книга „Касиопея“
21 May 2019

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ се събраха общественици, приятели, учители и любители на изящното слово, за да уважат и присъстват на представянето на третата книга на младата Патриция Колева. Директорът на Езиковата гимназия Пейчо Георгиев седна до нея за подкрепа и съпричастност към своята талантлива ученичка. Освен че е отличничка в престижната гимназия и след няколко месеца ще е и студентка във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Патриция има разнообразни таланти в областта на музиката, поезията, прозата и танците.

22_05_2019_kniga_2.jpg

В залата присъстваха учителите й от основното училище „Н. Вапцаров“ - Миглена Миткова, също и от школите по музика и балет към НЧ „Развитие 1869“ - Надежда Радославова и Мария Керчева, и учителката по поп пеене Свилена Дечева от ЦРД-Разград.

22_05_2019_kniga_1.jpg

След „Вдъхновение“ и „Химера“ се появи и стана реалност „Касиопея“, която проправя творческата пътека на Патриция. Творчеството на младата поетеса е изпълнено с вдъхновение и мъдрост. Завладява ни с огромен емоционален заряд, който се тушира от мъдрост и зрялост, въпреки младата възраст на пишещата.

Патриция благодари за подкрепата на семейството си и редактора на книгата учителката по литература Красимира Минева, също и на печатницата, издала книжното тяло. Бяха прочетени откъси и фрагменти от книгата, която е придружена и със CD диск. Младата поетеса получи много цветя и благодарности за удоволствието от поетичното слово развълнувало публиката. Съучениците от ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" поднесоха своите най-искрени пожелания за нови творчески успехи и добър път в живота след средното образование.


Димитър ПЕТРОВ